20 Mayıs 2010 Perşembe

iSLiM KeBaBı

Malzemeler:

  • 5 tane patlıcan
  • 400 gr kıyma
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 3 tane çarliston biber
  • 4 tane domates
Yapılışı:
Patlıcanlar çizgili soyulup, uzunlamasına ince dilimler halinde kesilir.
Karamaması için tuzlu suda bekletilir.
Kıyma, soğan rendesi, yumurta, ekmek, ve baharatlarlar yoğrulur.
Yuvarlak köfteler hazırlanır.
Patlıcanlar kızartılıp kağıt havlu üzerine alınır.
Köfteler kızartılır.
İki dilim patlıcan artı şeklinde koyulup ortasına köfte yerleştirilir.
Önce üstteki patlıcan sonra alttaki patlıcan dilimi köftenin üzerine kapatılır.
Üzerlerine 1 dilim domates ve biber yerleştirilip kürdan patırılır.
Tepsiye yerleştirilip 2 su bardağı salçalı su üzerine dökülür.
Veya domatesli sos yapılır.
170 derecelik fırında 20 dk pişirilir.

1 yorum:

Unknown

Artık zamanı geldi patlıcan yemeklerinin.Ellerine sağlık olsun.

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails

20 Mayıs 2010 Perşembe

iSLiM KeBaBı

Gönderen Fatoş Öztürk zaman: 03:28
Malzemeler:
  • 5 tane patlıcan
  • 400 gr kıyma
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 3 tane çarliston biber
  • 4 tane domates
Yapılışı:
Patlıcanlar çizgili soyulup, uzunlamasına ince dilimler halinde kesilir.
Karamaması için tuzlu suda bekletilir.
Kıyma, soğan rendesi, yumurta, ekmek, ve baharatlarlar yoğrulur.
Yuvarlak köfteler hazırlanır.
Patlıcanlar kızartılıp kağıt havlu üzerine alınır.
Köfteler kızartılır.
İki dilim patlıcan artı şeklinde koyulup ortasına köfte yerleştirilir.
Önce üstteki patlıcan sonra alttaki patlıcan dilimi köftenin üzerine kapatılır.
Üzerlerine 1 dilim domates ve biber yerleştirilip kürdan patırılır.
Tepsiye yerleştirilip 2 su bardağı salçalı su üzerine dökülür.
Veya domatesli sos yapılır.
170 derecelik fırında 20 dk pişirilir.

1 değerli yorum on "iSLiM KeBaBı"

Unknown on 20 Mayıs 2010 04:44 dedi ki...

Artık zamanı geldi patlıcan yemeklerinin.Ellerine sağlık olsun.

ayet

gül


Fatoşun Dünyası   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP