10 Mayıs 2010 Pazartesi

BaYaTLaMaYaN PoĞaÇa


Malzemeler:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı maden suyu
  • 1 paket yaş maya(42 gr)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 4-5 bardak un

Yapılışı:

Maya ılık sütte eritilir şeker katılr.Köpük köpük olup kabarınca sıvıyağ, maden
suyu ile karıştırılır.Azar azar un tuz katılarak yumuşak biraz ele yapışan
hamur yapılır.Hamurdan parçalar koparılarak yuvarlaklar hazırlanır.
Yağlanmış tepsiye dizilir.10 15 dakika mayalanması beklenir.Üzerine
yumurta sarısı sürülür.Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirilir.

1 yorum:

Banu

ay bu ne güzel poğça böyle maden suyuyla börek yaptım ama poğça hiç yapmadım en kısa zamanda deneyeceğim.... ellerine sağlık...

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails

10 Mayıs 2010 Pazartesi

BaYaTLaMaYaN PoĞaÇa

Gönderen Fatoş Öztürk zaman: 11:22

Malzemeler:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı maden suyu
  • 1 paket yaş maya(42 gr)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 4-5 bardak un

Yapılışı:

Maya ılık sütte eritilir şeker katılr.Köpük köpük olup kabarınca sıvıyağ, maden
suyu ile karıştırılır.Azar azar un tuz katılarak yumuşak biraz ele yapışan
hamur yapılır.Hamurdan parçalar koparılarak yuvarlaklar hazırlanır.
Yağlanmış tepsiye dizilir.10 15 dakika mayalanması beklenir.Üzerine
yumurta sarısı sürülür.Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirilir.

1 değerli yorum on "BaYaTLaMaYaN PoĞaÇa"

Banu on 27 Mayıs 2010 01:33 dedi ki...

ay bu ne güzel poğça böyle maden suyuyla börek yaptım ama poğça hiç yapmadım en kısa zamanda deneyeceğim.... ellerine sağlık...

ayet

gül


Fatoşun Dünyası   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP