29 Mayıs 2010 Cumartesi

HiNDiSTaN CeViZi KaPLaMaLı KeK


Görünüşü güzel lezzetide bir o kadar güzel olan Hindistan Cevizi Kaplamalı kekimi bu yıl 4. düzenlenen PASTALAR VE KEKLER etkinliğine gönderiyorum...

Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ veya margarin
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un
Üzeri İçin:
  • 150-200 gr hindistan cevizi
  • 1 su bardağı şeker
  • 125 gr tereyağı
Kreması:
  • 2 paket vanilyalı puding
  • 5 su bardağı süt
  • 50 gr margarin
Yapılışı:
  • Kek malzemeleri mikserle çırpılır.
  • Yağlanmış tepsiye dökülür.
  • 170 derece fırında pişirilir.
  • Krema için puding ve süt bir tencereye alınır.
  • Kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir.
  • Margarin ilave edilip mikserle iyice çırpılır.
  • Soğumaya bırakılır.
  • Kek ılınınca krema üzerine yayılır.
  • Hindistan cevizi, şeker ve tereyağı birlikte kavrulur.
  • Rengi biraz koyulaşınca ateşten alınır.
  • Kremanın üzerine dökülür.
  • Kaşıkla üzerine biraz bastırılır.
  • Dolapta soğutulup servis yapılır...

3 yorum:

Unknown

Ellerine saglik canim afiyetler olsun.

GÜLSÜM

ELLERİNE SAĞLIK...

Unknown

selam Fatma hanım etkinliğime davet ettim sanıyorum ama yeniden geldim katılırsanız sevinirim kek çok lezetli görünüyor sevgiler

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails

29 Mayıs 2010 Cumartesi

HiNDiSTaN CeViZi KaPLaMaLı KeK

Gönderen Fatoş Öztürk zaman: 02:13

Görünüşü güzel lezzetide bir o kadar güzel olan Hindistan Cevizi Kaplamalı kekimi bu yıl 4. düzenlenen PASTALAR VE KEKLER etkinliğine gönderiyorum...

Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ veya margarin
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un
Üzeri İçin:
  • 150-200 gr hindistan cevizi
  • 1 su bardağı şeker
  • 125 gr tereyağı
Kreması:
  • 2 paket vanilyalı puding
  • 5 su bardağı süt
  • 50 gr margarin
Yapılışı:
  • Kek malzemeleri mikserle çırpılır.
  • Yağlanmış tepsiye dökülür.
  • 170 derece fırında pişirilir.
  • Krema için puding ve süt bir tencereye alınır.
  • Kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir.
  • Margarin ilave edilip mikserle iyice çırpılır.
  • Soğumaya bırakılır.
  • Kek ılınınca krema üzerine yayılır.
  • Hindistan cevizi, şeker ve tereyağı birlikte kavrulur.
  • Rengi biraz koyulaşınca ateşten alınır.
  • Kremanın üzerine dökülür.
  • Kaşıkla üzerine biraz bastırılır.
  • Dolapta soğutulup servis yapılır...

3 değerli yorum on "HiNDiSTaN CeViZi KaPLaMaLı KeK"

Unknown on 29 Mayıs 2010 03:08 dedi ki...

Ellerine saglik canim afiyetler olsun.

GÜLSÜM on 29 Mayıs 2010 04:06 dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK...

Unknown on 29 Mayıs 2010 06:24 dedi ki...

selam Fatma hanım etkinliğime davet ettim sanıyorum ama yeniden geldim katılırsanız sevinirim kek çok lezetli görünüyor sevgiler

ayet

gül


Fatoşun Dünyası   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP