HiNDiSTaN CeViZi KaPLaMaLı KeK
Görünüşü güzel lezzetide bir o kadar güzel olan Hindistan Cevizi Kaplamalı kekimi bu yıl 4. düzenlenen PASTALAR VE KEKLER etkinliğine gönderiyorum...
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvıyağ veya margarin
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un
- 150-200 gr hindistan cevizi
- 1 su bardağı şeker
- 125 gr tereyağı
- 2 paket vanilyalı puding
- 5 su bardağı süt
- 50 gr margarin
- Kek malzemeleri mikserle çırpılır.
- Yağlanmış tepsiye dökülür.
- 170 derece fırında pişirilir.
- Krema için puding ve süt bir tencereye alınır.
- Kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir.
- Margarin ilave edilip mikserle iyice çırpılır.
- Soğumaya bırakılır.
- Kek ılınınca krema üzerine yayılır.
- Hindistan cevizi, şeker ve tereyağı birlikte kavrulur.
- Rengi biraz koyulaşınca ateşten alınır.
- Kremanın üzerine dökülür.
- Kaşıkla üzerine biraz bastırılır.
- Dolapta soğutulup servis yapılır...
3 yorum:
Ellerine saglik canim afiyetler olsun.
ELLERİNE SAĞLIK...
selam Fatma hanım etkinliğime davet ettim sanıyorum ama yeniden geldim katılırsanız sevinirim kek çok lezetli görünüyor sevgiler
Yorum Gönder