üÇ ReNKLi SaLaTa
- ½ kilo haşlanmış patates
- 200 gr pancar turşusu
- ½ kilo havuç
- 4 patates
- 2 yemek kaşık sıvıyağ
- ½ limon suyu
- Tuz
- ½ kilo haşlanmış patates
- Yeşil soğan
- Tuz
Patatesler ezilir.Pancar turşusu küçük küçük doğranır.
Renk vermesi için biraz turşunun suyundan katılır.
Kalıba veya tepsiye yayılır.
Havuçlar rendelenir.
Patatesler ezilip havuç,sıvıyağ, limon suyu ve tuz karıştırılır.
Kalıba bastırılarak yerleştirilir.
Yeşil soğanlar doğranır.
Ezilmiş patatesler, yeşil soğan, tuz karıştırılır.
3.katta kalıba yayıldıktan sonra iyice bastırılarak düzeltilir.
Servis tabağına ters çevrilir.
Arzu edilirse benim yaptığım gibi tek kişilik porsiyonlar halinde hazırlanabilir.
0 yorum:
Yorum Gönder