6 Mayıs 2010 Perşembe

ViŞNeLi PaSTa


Malzemeler:

  • Yarım kilo olgun vişne
  • 1 paket pandispanya
  • 1 paket kakaolu puding
  • 1 paket (80 gr) rendelenmiş bitter çikolata
  • Yarım kutu krema
  • Süslemek için:
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • Hindistan cevizi
  • Vişne
Yapılışı:
Pudingin katı olması için paketin üzerindeki miktardan daha az süt katılıp pişirilir. Pandispanyanın yarısı bir çay bardağı sütle veya şekerli su ile ıslatılır. Üzerine puding yayılır çekirdekleri çıkarılmış vişneler dizilir. İkinci pandispanya üzerine kapatılır. İkinci katta süt veya şekerli su ile ıslatılır. Kalan puding üzerine ve yanlarına sürülür. Krema donana dek buzdolabında bekletilir. Rendelenmiş bitter çikolata krema ile birlikte tencereye alınıp kısık ateşte çikolata eriyinceye kadar karıştırılır. Pasta fırın telinin üzerine alınır altına bir tabak konur krema ılınınca pastanın üzerine dökülür. Çikolata soğuyana kadar bekletilir. Servis tabağına alınıp ceviz, hindistan cevizi ve vişne taneleri ile süslenir.
Not: İstenirse üzerine krema yerine bir paket çikolatalı pasta kreması sürülür.

4 yorum:

tatlilar gülcandan

Ellerinize emeklerinize saglik Cok ta hizliyiz bu arada .Sevgiler canim öptüm.

Fatma Öztürk

Sagol senin yardımların sayesinde. Tekrar teşekkür ederim.Kendine iyi bak.

Adsız

fatoş bi pasta bu kadar mı güzel görünür

Nesrin Meçik

Pasta tek kelimeyle enfes görünüyor,ellerine sağlık,etkinliğime davet ediyorum,katılırsan sevinirim,sevgiler,iyi bayramlar.

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails

6 Mayıs 2010 Perşembe

ViŞNeLi PaSTa

Gönderen Fatoş Öztürk zaman: 03:46

Malzemeler:
  • Yarım kilo olgun vişne
  • 1 paket pandispanya
  • 1 paket kakaolu puding
  • 1 paket (80 gr) rendelenmiş bitter çikolata
  • Yarım kutu krema
  • Süslemek için:
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • Hindistan cevizi
  • Vişne
Yapılışı:
Pudingin katı olması için paketin üzerindeki miktardan daha az süt katılıp pişirilir. Pandispanyanın yarısı bir çay bardağı sütle veya şekerli su ile ıslatılır. Üzerine puding yayılır çekirdekleri çıkarılmış vişneler dizilir. İkinci pandispanya üzerine kapatılır. İkinci katta süt veya şekerli su ile ıslatılır. Kalan puding üzerine ve yanlarına sürülür. Krema donana dek buzdolabında bekletilir. Rendelenmiş bitter çikolata krema ile birlikte tencereye alınıp kısık ateşte çikolata eriyinceye kadar karıştırılır. Pasta fırın telinin üzerine alınır altına bir tabak konur krema ılınınca pastanın üzerine dökülür. Çikolata soğuyana kadar bekletilir. Servis tabağına alınıp ceviz, hindistan cevizi ve vişne taneleri ile süslenir.
Not: İstenirse üzerine krema yerine bir paket çikolatalı pasta kreması sürülür.

4 değerli yorum on "ViŞNeLi PaSTa"

tatlilar gülcandan on 6 Mayıs 2010 04:36 dedi ki...

Ellerinize emeklerinize saglik Cok ta hizliyiz bu arada .Sevgiler canim öptüm.

Fatma Öztürk on 6 Mayıs 2010 05:13 dedi ki...

Sagol senin yardımların sayesinde. Tekrar teşekkür ederim.Kendine iyi bak.

Adsız dedi ki...

fatoş bi pasta bu kadar mı güzel görünür

Nesrin Meçik on 8 Eylül 2010 06:16 dedi ki...

Pasta tek kelimeyle enfes görünüyor,ellerine sağlık,etkinliğime davet ediyorum,katılırsan sevinirim,sevgiler,iyi bayramlar.

ayet

gül


Fatoşun Dünyası   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP