MeYVeLi PaSTa
Çok hafif bir tat herkese tavsiye ederim.
Malzemeler:
- 5 yumurta
- 5 kahve fincanı şeker
- 5 kahve fincanı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım paket çilekli jöle
- 1 poşet kremşanti
- 1 su bardağı süt
- Kivi
- Çilek
- Portakal
- Muz
Yumurta ve şeker köpürünceye kadar çırpılır.
Un, vanilya ve kabartma tozu ilave edilir.
Kalıba yağlı kağıt yayılır.
Hamur dökülüp önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir.
1 bardak soğuk süt ile kremşanti çırpılır.
Dolapta bekletilir.
Kek soğuyunca ortadan ikiye bölünür.
1 su bardağı şekerli süt ile iki parçada ıslatılır.
Arasına kremşantinin yarısı sürülür.
Üzerine muz dilimleri yerleştirilir.
Kekin diğer parçası üzerine kapatılır.
Kalan kremşanti sürülür.
Meyvelerle süslenir.
Paketteki tarife göre jel yapılır.
Meyvelerin üzerine dökülür.
5 yorum:
bir dilim aldım eline sağlık
Afiyet Olsun canım :)
selam arkadaşım sıtenı arkadaşları gezerken gordum.pastana bayıldım ellerıne sağlık. sevgıler...
Ellerine saglik nefis bir pasta afiyetler olsun canim.
çok güzel olmuş ya tariflerin devamını dilerim
Yorum Gönder