19 Mayıs 2010 Çarşamba

MuHaLLeBiLi eLMa TaTLıSı

Malzemeler:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 8 tane elma
  • 1 paket pötibör bisküvi
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
Yapılışı:
Elmaların kabukları soyulup, ikiye bölünür.
Elmanın bir tanesi ayrılır.
Çekirdekleri çıkartılıp, tencereye dizilir.
1 su bardağı su ilave edilip kısık ateşte pişirilir.
Süt, şeker, nişasta, un, yumurta sarısı tencerede pişirilir.
Bir kaba bisküviler sütle ıslatılarak iki sıra dizilir.
Ayrılan elma rendelenir.
İçine 1 çay kaşığı tarçın, 1 yemek kaşığı şeker katılır.
Bu iç bisküvilerin üzerine birer kaşık top şeklinde yerleştirilir.
Pişen elmaların çukur yerleri alt tarafa gelcek şekilde için üstüne kapatılır.
Muhallebi dökülüp üzerine bolca hindistan cevizi serpilir.

1 yorum:

papatya68

Hobidünyam woman forum tarafından düzenlenen yemek etkinliklerinin 4. sü PASTALAR VE KEKLER etkinliğine ben yani PAPATYA68 ev sahibeliği yapacağım 15 MAYIS İLE 15 HAZİRAN arasında yapılacak olan etkinliğimize katılmak için pastanızı veya kekinizi yapıp resmiyle birlikte tarifinizi sahrayolu@gmail.com adresime göndermeniz ve bloglarınızda yayınlamanız yeterli olacak bloğu olmayan arkadaşlar da mail atarak isimlerini de belirterek katılabilirler hepinizi bekliyoruz:)


Ayrıca her ay için yeni bir konu ile etkinliklerimiz devam edecektir TEMMUZ VE AĞUSTOS ayları tatil nedeniyle etkinlik olmayacak diğer aylarda devam edecektir eğer sizde bu etkinliklere ev sahibeliği yapmak isterseniz sahrayolu@gmail.com a mail atmanız yeterli sırasıyla değerlendirip sizlere hangi ay ev sahibesi olacağınızı ve etkinlik konusunu bildireceğiz başvurularınızı da bekliyoruz.
hobidünyam woman forum adına papatya68.blogspot.com

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails

19 Mayıs 2010 Çarşamba

MuHaLLeBiLi eLMa TaTLıSı

Gönderen Fatoş Öztürk zaman: 02:46
Malzemeler:
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 8 tane elma
  • 1 paket pötibör bisküvi
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
Yapılışı:
Elmaların kabukları soyulup, ikiye bölünür.
Elmanın bir tanesi ayrılır.
Çekirdekleri çıkartılıp, tencereye dizilir.
1 su bardağı su ilave edilip kısık ateşte pişirilir.
Süt, şeker, nişasta, un, yumurta sarısı tencerede pişirilir.
Bir kaba bisküviler sütle ıslatılarak iki sıra dizilir.
Ayrılan elma rendelenir.
İçine 1 çay kaşığı tarçın, 1 yemek kaşığı şeker katılır.
Bu iç bisküvilerin üzerine birer kaşık top şeklinde yerleştirilir.
Pişen elmaların çukur yerleri alt tarafa gelcek şekilde için üstüne kapatılır.
Muhallebi dökülüp üzerine bolca hindistan cevizi serpilir.

1 değerli yorum on "MuHaLLeBiLi eLMa TaTLıSı"

papatya68 on 19 Mayıs 2010 04:38 dedi ki...

Hobidünyam woman forum tarafından düzenlenen yemek etkinliklerinin 4. sü PASTALAR VE KEKLER etkinliğine ben yani PAPATYA68 ev sahibeliği yapacağım 15 MAYIS İLE 15 HAZİRAN arasında yapılacak olan etkinliğimize katılmak için pastanızı veya kekinizi yapıp resmiyle birlikte tarifinizi sahrayolu@gmail.com adresime göndermeniz ve bloglarınızda yayınlamanız yeterli olacak bloğu olmayan arkadaşlar da mail atarak isimlerini de belirterek katılabilirler hepinizi bekliyoruz:)


Ayrıca her ay için yeni bir konu ile etkinliklerimiz devam edecektir TEMMUZ VE AĞUSTOS ayları tatil nedeniyle etkinlik olmayacak diğer aylarda devam edecektir eğer sizde bu etkinliklere ev sahibeliği yapmak isterseniz sahrayolu@gmail.com a mail atmanız yeterli sırasıyla değerlendirip sizlere hangi ay ev sahibesi olacağınızı ve etkinlik konusunu bildireceğiz başvurularınızı da bekliyoruz.
hobidünyam woman forum adına papatya68.blogspot.com

ayet

gül


Fatoşun Dünyası   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP