iZMiR KöFTeSi ve PiRiNÇ PiLaVı
- ½ kilo kıyma
- 3 dilim bayat ekmek içi (ıslatılmış)
- 1 küçük soğan rendesi
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 diş sarmısak
- 1 yumurta
- Maydanoz
- Tuz
- 4 tane patates
- 6 tane çarliston biber
- 3 tane domates
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kekik
Kıyma ve diğer malzemeler karıştırılıp köfteler hazırlanır.
Teflon tavada az yağda yarı kızartılır.
Patatesler soyulup kalın dilimler halinde doğranır.
Patateslerde az yağda yarı kızartılır.
Biberler yarıdan bölünüp çekirdekleri çıkartılır.
Yağlanmış tepsiye patatesler dizilir.
Üzerine köfteler ve biberler yerleştirilir.
1 su bardağı sıcak suda salça eritilip üzerine gezdirilir.
Kekik serpilip yuvarlak doğranmış domates dilimleri yerleştirilir.
Tepsinin üzerine folyo kapatılıp 200 derecelik fırında pişirilir.
Pirinç Pilavı:
Malzemeler:
- 2 su bardağı basmati pirinç
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 3,5 su bardağı su
- Tuz
Pirinçler yıkanıp sıcak tuzlu suda yarım saat bekletilir.
Tel şehriye yağda kavrulur.
Süzülmüş pirinç ve tuz ilave edilip kısık ateşte 7-8 dakika karıştırılarak kavrulur.
Kaynar su dökülüp kısık ateşte suyunu çekene dek pişirilir.
1 yorum:
Nefis görünüyor ellerine saglik canim.
Yorum Gönder