16 Mayıs 2010 Pazar

iZMiR KöFTeSi ve PiRiNÇ PiLaVı


İzmir Köftesi:
Malzemeler:

  • ½ kilo kıyma
  • 3 dilim bayat ekmek içi (ıslatılmış)
  • 1 küçük soğan rendesi
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 diş sarmısak
  • 1 yumurta
  • Maydanoz
  • Tuz
Diğer malzemeler:
  • 4 tane patates
  • 6 tane çarliston biber
  • 3 tane domates
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kekik
Yapılışı:
Kıyma ve diğer malzemeler karıştırılıp köfteler hazırlanır.
Teflon tavada az yağda yarı kızartılır.
Patatesler soyulup kalın dilimler halinde doğranır.
Patateslerde az yağda yarı kızartılır.
Biberler yarıdan bölünüp çekirdekleri çıkartılır.
Yağlanmış tepsiye patatesler dizilir.
Üzerine köfteler ve biberler yerleştirilir.
1 su bardağı sıcak suda salça eritilip üzerine gezdirilir.
Kekik serpilip yuvarlak doğranmış domates dilimleri yerleştirilir.
Tepsinin üzerine folyo kapatılıp 200 derecelik fırında pişirilir.

Pirinç Pilavı:

Malzemeler:

  • 2 su bardağı basmati pirinç
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 3,5 su bardağı su
  • Tuz
Yapılışı:

Pirinçler yıkanıp sıcak tuzlu suda yarım saat bekletilir.
Tel şehriye yağda kavrulur.
Süzülmüş pirinç ve tuz ilave edilip kısık ateşte 7-8 dakika karıştırılarak kavrulur.
Kaynar su dökülüp kısık ateşte suyunu çekene dek pişirilir.

1 yorum:

tatlilar gülcandan

Nefis görünüyor ellerine saglik canim.

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails

16 Mayıs 2010 Pazar

iZMiR KöFTeSi ve PiRiNÇ PiLaVı

Gönderen Fatoş Öztürk zaman: 08:21

İzmir Köftesi:
Malzemeler:
  • ½ kilo kıyma
  • 3 dilim bayat ekmek içi (ıslatılmış)
  • 1 küçük soğan rendesi
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 diş sarmısak
  • 1 yumurta
  • Maydanoz
  • Tuz
Diğer malzemeler:
  • 4 tane patates
  • 6 tane çarliston biber
  • 3 tane domates
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kekik
Yapılışı:
Kıyma ve diğer malzemeler karıştırılıp köfteler hazırlanır.
Teflon tavada az yağda yarı kızartılır.
Patatesler soyulup kalın dilimler halinde doğranır.
Patateslerde az yağda yarı kızartılır.
Biberler yarıdan bölünüp çekirdekleri çıkartılır.
Yağlanmış tepsiye patatesler dizilir.
Üzerine köfteler ve biberler yerleştirilir.
1 su bardağı sıcak suda salça eritilip üzerine gezdirilir.
Kekik serpilip yuvarlak doğranmış domates dilimleri yerleştirilir.
Tepsinin üzerine folyo kapatılıp 200 derecelik fırında pişirilir.

Pirinç Pilavı:

Malzemeler:

  • 2 su bardağı basmati pirinç
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 3,5 su bardağı su
  • Tuz
Yapılışı:

Pirinçler yıkanıp sıcak tuzlu suda yarım saat bekletilir.
Tel şehriye yağda kavrulur.
Süzülmüş pirinç ve tuz ilave edilip kısık ateşte 7-8 dakika karıştırılarak kavrulur.
Kaynar su dökülüp kısık ateşte suyunu çekene dek pişirilir.

1 değerli yorum on "iZMiR KöFTeSi ve PiRiNÇ PiLaVı"

tatlilar gülcandan on 16 Mayıs 2010 14:38 dedi ki...

Nefis görünüyor ellerine saglik canim.

ayet

gül


Fatoşun Dünyası   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP