17 Mayıs 2010 Pazartesi

KaŞaRLı SiMiT


Malzemeler:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 küçük paket maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • aldığı kadar un
Yapılışı:
Şeker ,suyun yarısı , maya karıştırılır.
Kabarınca diğer malzemeler katılır.
1 saat hamurun kabarması için bekletilir.
Hamurdan parçalar alınıp elle açılır.
Kenarına kaşar dilimleri dizilir.
Rulo yapılıp simit şekli verilir.
Yağlı tepsiye dizilir.
Yumurta sarısı sürülüp susam serpilir.
Yarım saat dinlendirilip önceden ısıtılmış fırında pişirilir.

1 yorum:

tatlilar gülcandan

Canim nefis görünüyor ellerine emeklerine saglik .Ben tabagi alir giderim hayirli aksamlar.

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails

17 Mayıs 2010 Pazartesi

KaŞaRLı SiMiT

Gönderen Fatoş Öztürk zaman: 13:15

Malzemeler:
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 küçük paket maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • aldığı kadar un
Yapılışı:
Şeker ,suyun yarısı , maya karıştırılır.
Kabarınca diğer malzemeler katılır.
1 saat hamurun kabarması için bekletilir.
Hamurdan parçalar alınıp elle açılır.
Kenarına kaşar dilimleri dizilir.
Rulo yapılıp simit şekli verilir.
Yağlı tepsiye dizilir.
Yumurta sarısı sürülüp susam serpilir.
Yarım saat dinlendirilip önceden ısıtılmış fırında pişirilir.

1 değerli yorum on "KaŞaRLı SiMiT"

tatlilar gülcandan on 18 Mayıs 2010 07:19 dedi ki...

Canim nefis görünüyor ellerine emeklerine saglik .Ben tabagi alir giderim hayirli aksamlar.

ayet

gül


Fatoşun Dünyası   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP