27 Mayıs 2010 Perşembe

MaRMeLaTLı PoĞaÇa ( KİFLA BULGARİSTAN)

Malzemeler:

  • 8 su bardağı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • ½ kilo süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • ½ paket yaş maya
  • 1 yumurta
  • Marmelat
Yapılışı:
  • Kabarması için mayaya ılık su eklenip kabarmaya bırakılır.
  • Una şeker eklenir (şekerin kolay erimesi için biraz ılık su eklenir).
  • Üzerine tuz, maya, yağ ve azar azar süt eklenir.
  • Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurulur.
  • Hamur mayalanması için bekletilir.
  • Yuvarlak parçalar koparılır.
  • Elle biraz açılır.
  • İçine istenilen marmelat konur ve sarılır.
  • Yağlı tepsiye dizilir.
  • Biraz kabarması için beklenir.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülür.
  • 175 derece fırında 15-20 dk pişirilir.

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails

27 Mayıs 2010 Perşembe

MaRMeLaTLı PoĞaÇa ( KİFLA BULGARİSTAN)

Gönderen Fatoş Öztürk zaman: 04:37
Malzemeler:
  • 8 su bardağı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • ½ kilo süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • ½ paket yaş maya
  • 1 yumurta
  • Marmelat
Yapılışı:
  • Kabarması için mayaya ılık su eklenip kabarmaya bırakılır.
  • Una şeker eklenir (şekerin kolay erimesi için biraz ılık su eklenir).
  • Üzerine tuz, maya, yağ ve azar azar süt eklenir.
  • Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurulur.
  • Hamur mayalanması için bekletilir.
  • Yuvarlak parçalar koparılır.
  • Elle biraz açılır.
  • İçine istenilen marmelat konur ve sarılır.
  • Yağlı tepsiye dizilir.
  • Biraz kabarması için beklenir.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülür.
  • 175 derece fırında 15-20 dk pişirilir.

0 değerli yorum on "MaRMeLaTLı PoĞaÇa ( KİFLA BULGARİSTAN)"

ayet

gül


Fatoşun Dünyası   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP