MaRMeLaTLı PoĞaÇa ( KİFLA BULGARİSTAN)
- 8 su bardağı un
- 1 çay bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvıyağ
- ½ kilo süt
- 1 çay kaşığı tuz
- ½ paket yaş maya
- 1 yumurta
- Marmelat
- Kabarması için mayaya ılık su eklenip kabarmaya bırakılır.
- Una şeker eklenir (şekerin kolay erimesi için biraz ılık su eklenir).
- Üzerine tuz, maya, yağ ve azar azar süt eklenir.
- Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurulur.
- Hamur mayalanması için bekletilir.
- Yuvarlak parçalar koparılır.
- Elle biraz açılır.
- İçine istenilen marmelat konur ve sarılır.
- Yağlı tepsiye dizilir.
- Biraz kabarması için beklenir.
- Üzerine yumurta sarısı sürülür.
- 175 derece fırında 15-20 dk pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder