YaLaNCı Su BöReĞi
- 3 tane yufka
- 1 paket fiyonk makarna
- 4 yumurta
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- Yarım kilo peyaz peynir veya lor
- Yarım demet maydanoz
Makarnalar haşlanır ve derin bir kaba alınır. Üzerine rendelenmiş beyaz peynir, maydonoz eklenip karışıtılır. Ayrı bir kapta 3 yumurta, süt, sıvıyağ karıştırılır. Tepsi yağlanır. Bir yufka yayılıp, yağlı karışım sürülür. Makarnanın yarısı yufkanın üzerine yayılır. Aynı işlem ikinci yufkaya da uygulanır. Kalan makarna dökülür. Tepsinin kenarından sarkan yufka ile makarnanın üzeri örtülür. Tekrar yağlı karışım sürülür. Kalan yufka tepsinin büyüklüğünde kesilip üzerine örtülür. 1 yumurta çırpılıp üzerine sürülür. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
2 yorum:
Aramıza hoşgeldiniz.
Teşekürler canım hoşbulduk =)
Yorum Gönder