KeŞLi eRiŞTe
- 1 paket erişte
- 1 su bardağı rendelenmiş keş
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
Bol suda erişte haşlanır.
Süzülür ve soğuk sudan geçirilir.
Yağlar eritilip erişte eklenir.
Bir iki çevrilip servis tabağına alınır.
Üzerin rendelenmiş keş serpilir.
Keş nedir: Keş, süzme yoğurdun süzülmesiyle elde edilen tuzlu bir peynir çeşididir. Genellikle Bolu, Zonguldak, Bartın o yörelerde bilinir ve sık kullanılır. Makarnaların üzerinde ve kahvaltılarda kullanılan eşşiz bir tatdır. Zonguldakta doğup büyüdüğüm için bende çok severek ve beğenerek kullanıyorum.
0 yorum:
Yorum Gönder