20 Mayıs 2010 Perşembe

KeŞLi eRiŞTe

Malzemeler:

  • 1 paket erişte
  • 1 su bardağı rendelenmiş keş
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı:
Bol suda erişte haşlanır.
Süzülür ve soğuk sudan geçirilir.
Yağlar eritilip erişte eklenir.
Bir iki çevrilip servis tabağına alınır.
Üzerin rendelenmiş keş serpilir.

Keş nedir: Keş, süzme yoğurdun süzülmesiyle elde edilen tuzlu bir peynir çeşididir. Genellikle Bolu, Zonguldak, Bartın o yörelerde bilinir ve sık kullanılır. Makarnaların üzerinde ve kahvaltılarda kullanılan eşşiz bir tatdır. Zonguldakta doğup büyüdüğüm için bende çok severek ve beğenerek kullanıyorum.

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails

20 Mayıs 2010 Perşembe

KeŞLi eRiŞTe

Gönderen Fatoş Öztürk zaman: 02:30
Malzemeler:
  • 1 paket erişte
  • 1 su bardağı rendelenmiş keş
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı:
Bol suda erişte haşlanır.
Süzülür ve soğuk sudan geçirilir.
Yağlar eritilip erişte eklenir.
Bir iki çevrilip servis tabağına alınır.
Üzerin rendelenmiş keş serpilir.

Keş nedir: Keş, süzme yoğurdun süzülmesiyle elde edilen tuzlu bir peynir çeşididir. Genellikle Bolu, Zonguldak, Bartın o yörelerde bilinir ve sık kullanılır. Makarnaların üzerinde ve kahvaltılarda kullanılan eşşiz bir tatdır. Zonguldakta doğup büyüdüğüm için bende çok severek ve beğenerek kullanıyorum.

0 değerli yorum on "KeŞLi eRiŞTe"

ayet

gül


Fatoşun Dünyası   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP